Барселона постигна разгромна победа с 4:0 над големия си съперник Реал,

...
Барселона постигна разгромна победа с 4:0 над големия си съперник Реал,
Коментари Харесай

"Барса" посрами "Реал" в "Ел Класико"

" Барселона " реализира разгромна победа с 4:0 над големия си противник " Реал ", освен това в Мадрид, в огромното дерби на XXIX кръг на Ла Лига. Успехът на каталунците е още по-значим за тях, защото бе първи от 3 години насам против " Кралския клуб ". Последната победа (1:0) бе на 3 март 2019 година От тогава " Барса " имаше едно тъждество и пет следващи загуби в дербито, известно като " Ел Класико ".

Героят на вечерта бе досегашният ас на " Арсенал " Пиер-Емерик Обамеянг, който вкара първия и последния гол (29, 51), а и асистира за третия на Феран Торес (47). Второто попадение в мача вкара Роналд Араухо (38).

За " Реал " това бе първа домакинска загуба от 14 месеца и тя прекъсна серията на отбора от 5 следващи победи във всички шампионати. Въпреки това отборът води безапелационно в класирането на Ла Лига с 66 т., на 9 т. пред " Севиля " и 12 т. пред " Барселона " и " Атлетико " (Мадрид).

След мача треньорът на " Реал " Карло Анчелоти съобщи, че той е главната причина за разгрома, само че акцентира и положителния задатък на " Реал " в шампионата. 

" Началото на мача беше положително за нас, само че при 0:1 загубихме надзор. " Барселона "  намери свободни пространства и ни сътвори доста неприятности. Не беше нашата вечер. Съжалявам, имаме аванс и би трябвало да си починем, с цел да се подготвим добре в идващите две седмици, с цел да се върнем. Опитах се да пресираме по-високо, само че не се получи. Вината е моя. Това е тежък удар. Трудно е, тъй като е " Ел Класико ". Загубихме борбата, само че имаме преимущество в шампионата и би трябвало да бъдем спокойни. Ние не би трябвало да вършим драма от тази загуба. Трябва, колкото се може по-бързо да забравим довечера и да продължим напред. Аз съм отговорен за тази загуба. Аз като треньор нося отговорност ", сподели италианецът.

Наставникът на " Барселона " Шави Ернандес , за който това бе първо  " Ел Класико " за шампионата, пък разяснява: " Това е превъзходен ден за всички почитатели на " Барса ". Aз съм треньор на тима, само че и негов почитател. Гордея се с футболистите. Можехме да вкараме и още голове. Не чакахме, че ще имаме чак такова предимство на стадиона на " Реал ". Те имаха повече време за отмора, а ние се върнахме от Турция в петък (б.ред. - от реванша против " Галатасарай " в Лига Европа). Играхме фантастично и съм доста удовлетворен. Загубихме самодейността чак в последните 20 минути, само че това е обикновено при такава преднина. Тръгваме си необятно усмихнати. Не мислим за купата, само че нищо не е изключено. Трябва да продължим да сме смирени и да работим ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР